הטרדה טלפונית היא עבירה פלילית לכל דבר. מדובר בשיחות שנועדו להפריע את מנוחתו של הנמען או אפילו לאיים עליו כדי שיימנע מםפעולה כלשהי או יבצע פעולה אחרת. דוגמאות להטרדות הן של גברים מאוכזבים מסירוב של נשים להצעות שונות, נשים המאוכזבות מגברים ומעוניינות לכפות את רצונן עליהם, וגם במקרים של סכסוכים עסקיים, מריבות בין שותפים או בין ספקים ולקוחות. שיחות הטרדה עלולות לעלות לטונים גבוהים ולכלול איומים מפורשים לפגיעה בנפש וברכוש של המאוימים. המונח "הטרדה טלפונית" אמנם מזכיר את מכשיר הטלפון אבל במציאות של ימינו הוא מתייחס גם לדרכים אחרות של הטרדה, למשל באמצעות משלוח הודעות SMS , ווטסאפ, מיילים ועוד.
מדובר כאמור בעבירה פלילית, שהעונש עליה משתנה בהתאם לחומרת המקרה, והעונש המקסימלי עליה הוא שלוש שנות מאסר. כמובן ששהעונש כבד יותר במקרה של הרשעה בעבירה הכוללת איומים לפגיעה בגופו ברכושו או במקורביו ובני משפחתו של המאוים.
כאשר אדם מרגיש מאוים או מוטרד כתוצאה משיחות טלפון, הוא עשוי להתלונן במשטרה במטרה להביא לכתב אישום, אולם ההרשעה בעבירת הטרדה היא תלוית פרשנות ודיבור שנשמע למוטרד כמאיים לא יחייב בהכרח את בית המשפט לפסוק לטובתו. בית המשפט יכול במקרים רבים לזכות את החשוד בהטרדה ולמתוח ביקורת קשה על המתלונן, אשר יחויב גם בהוצאות כספיות. לכן אין טעם לרוץ לבית המשפט בכל מקרה של מה שמפורש כהטרדה טלפונית על ידי המתלונן.
כדי להגיש תביעה אזרחית (רק במקרים בהם המשטרה החליטה להגיש כתב אישום) עם סיכויים ריאליים להצלחה, יש להיוועץ תחילה עם עורך דין פלילי מנוסה, אשר יסביר לכם באופן מקצועי לחלוטין מה נחשב להטרדה טלפונית ומתי אכן כדאי להגיש תביעה. בית המשפט צפוי להתחשב בכמות השיחות שנחשבות למטרידות ובתוכנן.
הטרדות טלפוניות יכולות להיות גם בעלות תוכן מיני ולכלול מילים גסות ואיומים בתקיפה כלפי גברים או נשים. סיכוי סביר להצלחת תביעה קיים רק במקרה של הטרדות חוזרות ונשנות ולא במקרה בודד, גס ככל שיהיה. לכן אין למהר להגיש תלונה מייד לאחר השיחה הראשונה.