הסכם ממון לאחר נישואין – הכיצד?

הסכם ממון לאחר נישואין – הכיצד?

בשנים האחרונות כולנו רגילים לשמוע על אנשים שחתמו על הסכמי ממון ולכן ברור מדוע גם אתם חושבים על האפשרות הזאת. עם זאת, רובנו חושבים על הסכם ממון לפני נישואין, ואם במקרה שלכם לא עשיתם זאת, אתם בוודאי סבורים שהעניין כבר אבוד. נשמע מוכר? הייתם רוצים לחתום על הסכם כזה אבל אתם בטוחים שזה כבר בלתי אפשרי? אם כך, כדאי שתדעו שאתם טועים. בבואנו לענות על שאלה כמו הסכם ממון לאחר נישואין – הכיצד? אנחנו רואים שהיום זה קורה יותר ויותר, כך שגם אתם יכולים. אין סיבה לדחות את הדברים כי אפילו אם לא עשיתם את זה בזמנו, זה לא אומר שכדאי לעשות זאת רק בעוד עשר שנים.


האם יש להסכם כזה תוקף?

אם חשבתם לרגע שאין תוקף להסכם ממון שחותמים עליו אחרי הנישואין, כדאי שתדעו שזה לא מדויק. מה שכן, כמובן שכאן ההסכם צריך להיות מנוסח בצורה שונה ולקחת בחשבון נתונים אחרים. לדוגמא, מה ההון שיש לכם היום? האם שניכם, פחות או יותר, צברתם אותו ביחד? והאם, במידה ותחליטו להיפרד, אתם רוצים לחלק את כל מה שנצבר עד היום חצי-חצי? כמו כן, כמובן שהסכם ממון כזה צריך לקחת בחשבון גם את העתיד, בין אם העתיד כולל ילדים משותפים ובין אם הוא כולל רווחים שונים שכל אחד מכם צפוי להרוויח.


בחרו עו"ד שיתאים למשימה

אם חשבתם שכל עו"ד יוכל להחתים אתכם על הסכם ממון שלאחר הנישואין, כדאי שתדעו שזה לא מדויק. לא כל עורכי הדין מציעים את האפשרות הזאת ויתרה מכך, לא כל עורכי הדין הם אנשים שתוכלו לסמוך עליהם. יש, לצערנו הרב, גם עורכי דין שבמקום לכתוב מחדש את ההסכמים הללו פשוט מורידים אותם מהאינטרנט, מה שאומר שההסכמים לא תמיד מתאימים ללקוחות. לכן יש לבדוק בשבע עיניים לאיזה עו"ד אתם פונים ובפירוש לא כדאי לקחת סיכונים מיותרים בנושא הזה. בחרו עורך דין מוכר, בעל מוניטין ועדיף שגם יהיה לו כמה שיותר ניסיון כדי שתוכלו לסמוך עליו בעיניים עצומות.

מידע נוסף תוכלו למצוא באתר https://www.ganor.co.il/

כתוב/כתבי תגובה