החזר מס על משיכת קופת גמל, דברים שטוב לדעת

החזר מס על משיכת קופת גמל, דברים שטוב לדעת

כולם יודעים שקופת גמל מהווה כיום חסכון פופולארי מאוד לטווח הרחוק. בדרך כלל מדובר על חיסכון למינימום 15 שנים באפיק שאיננו גמיש. אצל שכירים על המעביד להעביר את התגמולים לקופת הגמל מדי חודש בחודש, יחד עם זאת, ניתן להפקיד לקופה זאת גם באופן שוטף או חד פעמי. לעיתים ישנם מצבים שבו שכיר נאלץ לפדות את קופת הגמל טרם המועד החוקי שנקבע לכך. במקרים מעין הוא הוא יידרש לשלם על המשיכה ניכוי מס במקור בגובה של 35 אחוזים. לעיתים שכיר שפודה את קופת הגמל שלו ומשלם על כך את ניכוי המס, יכול להגיש בקשה לקבלת החזרי מס מקופת גמל או בגין הטבות מס אישיות או נקודות זיכוי או בגין הפסקת עבודה.

סוגי קופות גמל

ניתן למצוא כיום קופת גמל הונית וקופת גמל קצבתית. החל מינואר 2008 תוקן חוק קופות הגמל אשר קובע עי קופות גמל ינוהלו במסלול קצבתי בלבד ועל כן, את הכסף בקופה השכיר יקבל בתום התקופה באמצעות קצבה חודשית ולא כסכום חד פעמי כפי שניתן לקבל בקופת גמל הונית. התשואה של קופת הגמל איננה מובטחת וישנן הטבות מס שיכולות להוסיף לה אחוזים משמעותיים מדי שנה. המטרה בחוקים החדשים היא לעודד את אזרחי המדינה לחסוך לטווח רחוק. כאמור, אם מושכים כסף מקופת גמל טרם הגיע מועד הפירעון שלה, יש לשלם על כך 35 אחוזים של מס.

האם ניתן לקבל מס על משיכה מקופת גמל שלא בזמן?

מקופת גמל הונית שההפקדות בה בוצעו עד 2 בינואר 2005 ניתן למשוך בתנאים מסוימים, אולם בקופות גמל שההפקדות אליהן התבצעו אחרי ה2 בינואר 2005 ניתן למשוך רק בתנאים ספציפיים ועל כן חשוב להתעדכן בתנאים. כל משיכה שלא עומדת בתנאים תחייב ניכוי מס במקור. יחד עם זאת, חשוב מאוד לדעת ששכיר שפודה את קופת הגמל שלו טרם מגיע המועד החוקי שניתן לפדותה בו, יכול בחלק מהמקרים לקבל על הפדיון המוקדם החזר מס וזאת בעיקר אם המשיכה בוצעה בשל העובדה שלא הייתה לשכיר הכנסה באותה שנה.

קראו גם: איך עושים תיאום מס

כתוב/כתבי תגובה