הסכם זיכיון למסעדה – מה הוא כולל ומה אתם צריכים להוסיף

יש כמה דברים חשובים שיש לדעת בנושא הפעלה בזיכיון של מסעדה השייכת לרשת מפורסמת ומצליחה. 

מהו זיכיון 

בעלים של רשת מזון, מסעדה או בתי קפה שהצליחו ליצור מותג מעוניינים להגדיל את שמם ולהפיץ את המותג שלכם במקומות נוספים אך אינם מעוניינים להיות הבעלים של כל נקודות המכירה. לשם כך הם מאפשרים לאנשים שונים לנהל בשמם עסקים תחת שם הרשת שלהם. תמורת סכום מוסכם מעמידה הרשת לרשות הזכיין את מוצרי הרשת, שיטות השיווק והפרסום, סימני המסחר והסכמים עם ספקים המספקים סחורה לכל הרשת. 

למה נדרש הסכם לזיכיון

הסכם זיכיון למסעדה מעגן בצורה רשמית והוא בעל תוקף משפטי של הסכם בין החברה המזכה לזכיין. ההסכם מגן על זכויות בעל הרשת, על קניינו הרוחני, על פגיעה בשמו הטוב, מסדיר את ענייני התשלומים השונים ואפשרויות הפסקת ההתקשרות בין החברה המזכה לזכיין. 

חשוב להיעזר בעורך דין מקצועי ומומחה לענייני זכיינות כדי שיבדוק את הסכם זיכיון למסעדה – מה הוא כולל ומה אתם צריכים להוסיף כדי להגן על עצמכם. לעתים הזכיין רוצה לסיים את חוזה הזכיינות וחשוב שהצעד יעשה לפי החוק ולא יחשב להפרת חוזה. כדי להימנע ממצב זה, מומלץ כי תוסיפו בחוזה את הסיבות המאפשרות את הפסקתו.

לקבלת ייעוץ משפטי פנו עוד היום אל משרד עורכי דין כבהה עדי ושות'

למה להפסיק חוזה זכיינות

חוזה זכיינות יהיה לתקופה מסוימת ובסיום התקופה יוכלו שני הצדדים להחליט האם להמשיך אותו לתקופה נוספת או להפסיקו. סיבה נוספת להפסקת חוזה תהיה אי עמידה בהתחייבות מצד הרשת כמו אי אספקת מצרכים, פרסום ועוד. עוד סיבה שחשוב להכניס לחוזה שבגינה אפשר יהיה להפסיקו היא אי עמידה ביעדים וכישלון כלכלי של העסק הפוגעת בכושר השתכרותו של הזכיין. 

כתוב/כתבי תגובה