כיצד מאתרים רשלנות רפואית שגרמה לשיתוק מוחין?

כיצד מאתרים רשלנות רפואית שגרמה לשיתוק מוחין?

רשלנות רפואית יכולה לתפוס אותנו בשלל מצבים בחיים, ובמקרים מצערים גם לפני שהתינוק מגיח לעולם, ולו כי מעקב ההיריון היה רשלני, או כי הלידה לא נוהלה כהלכה, ועל כן עד כמה שהנושא טעון, קשה ורגשי, יש להבין שהורים לילד שסובל משיתוק מוחין אומנם אינם יכולים להחזיר לאחור את הגלגל, אך הם כן יכולים לדאוג לפיצוי כספי, פיצוי שישפר את רמת החיים של הילד כעת ובעתיד. עם זאת, פה יש להאיר את השאלה החשובה: כיצד ניתן לדעת ששיתוק המוחין הנו תוצר של רשלנות רפואית? ובכן ברוב המקרים אין לרוץ להסיק מסקנות, אך כן רצוי ללכת למצוא עו"ד שבקיא בתחום, על מנת שזה יבחן את הנושא באופן מקצועי – לצד ניסיון והיכרות מעמיקה עם התחום.

מקרה לדוגמה

קבלת פיצויים עקב רשלנות רפואית שיתוק מוחין הינה פסיקת דין שמתקבלת מדי פעם, ועל כן שווה לבחון היטב כל מקרה לגופו. אם ניקח מקרה לדוגמה, נציין מצב שבו תינוק נולד עם שיתוק מוחין, למרות שההיריון היה תקין לגמרי. הבעיה החלה במהלך הלידה כאשר העובר סבל מהאטות דופק חמורות, ואילו הרופאים שמסביב בחרו שלא להעניק טיפול משמעותי, אלא רק לאחר הרבה זמן החליטו על לידה מכשירנית. התינוק הגיח לאוויר העולם במצב קשה ועל כן ההורים הגיעו לבית המשפט ותבעו את הצוות הרפואי בגין רשלנות רפואית. השופט קבע שאכן התבצעו לא מעט כשלים מערכתיים בחדר הלידה, כך שאומנם ההורים לא חזרו הביתה עם ילד בריא, אך כן עם סכום של 2.5 מיליון ש"ח, סכום שיסייע לדאוג לעתידו של הילד ולהטיב את שגרת יומו.

חשיבות התיעוד

אחת מהסיבות השכיחות עבור שיתוק מוחין היא אי אספקת חמצן, מצב שאין לו מענה רפואי. בהתאם למשקל הנזק נקבע היקף הפיצוי, כך שבמקרים של שיתוק מוחין הפיצוי עשוי להגיע לכמה מיליוני שקלים. על מנת לצאת למשפט ולצאת בו מנצחים, הכרחי להוכיח שהנזק נגרם בשל רשלנות רפואית, ועל כן במקרה זה ישנה חשיבות יתרה לתעד את הסיטואציה קרוב ככול הניתן למקרה עצמו, כל עוד השתלשלות המקרה טרייה.

בדיקה מעמיקה

הורים רבים אינם ערים לתסמינים השונים שעשויים להצביע על שיתוק מוחין, ולו כי מדובר בתסמינים פחות שכיחים. אי לכך טוב לדעת שלצד פיגור שכלי ושיתוק בגפיים, גם סממנים כגון קשיים בדיבור, פזילה, עיוורון, או שמיעה ירודה עשויים להעיד על שיתוק מוחין, כאשר הגורמים יכולים להתרחש במהלך ההיריון, במהלך הלידה ואף לאחר הלידה. לצד סיטואציות שאינן תלויות בצוות הרפואי, קיימים מצבים הפוכים, קורה שהנזק היה יכול להימנע לו רק הצוות היה פועל באופן יותר אחראי. כאשר זו הסיטואציה מדובר ברשלנות רפואית. לאור הדברים, יש להיצמד להנחיית עורך הדין לרשלנות רפואית – לבחון מהם התסמינים, מה היו שלבי הלידה, האם הערכת המשקל הייתה פזיזה וכדומה.

טיפול מסייע

ברגע שמתעורר חשד שהילד אכן סובל משיתוק מוחין, יש להפנותו לבדיקה מקיפה, ולו על מנת להקדים ולהעניק את הטיפול הראוי ביותר. אומנם אין לרפא שיתוק מוחין, אך כן מתאפשר לשפר באופן משמעותי את איכות החיים. כך למשל טיפול שיקומי מגיל צעיר עשוי להוביל את הילד לנהל בבוא היום חיים עצמאיים. עוד נציין שכבר משלב זה חשוב לתעד את סך הבדיקות והממצאים הרפואיים, וזאת כי ייתכן שלאחר מכן הם יידרשו בעת ההליך המשפטי.

 שנסכם?

ברגע שמתעורר החשד, צריך לתעד כל מה שניתן ולהתחיל לאסוף מסמכים רלוונטיים. במקביל חשוב לאתר עו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית ובעל ניסיון נקודתי בנישה, ואף יש לאפשר לו לבחון מהם הסיכויים לצאת מהמשפט מנצחים, כאשר ראוי לחדד שאם עו"ד אינו מאמין בסיכויים של התיק, הוא לא ימהר לקחת אותו, וזאת כי שכרו מבוסס על אחוז ידוע מראש מסך הפיצוי הכספי.

כתוב/כתבי תגובה