אילו בדיקות מיוחדות חייבים לעשות לפני שרוכשים דירה?

אילו בדיקות מיוחדות חייבים לעשות לפני שרוכשים דירה?

רכישת דירה היא תמיד עניין משפטי מורכב, וגם אם היא הולכת בקלות יחסית ונסגרת בתוך כמה ימים בלבד, חשוב להבין כי מדובר בתהליך שדורש מחשבה, בירור מעמיק ואורך רוח. מעבר למצב הדירה (הרי לא נרצה להתעסק עם תביעה על נזקי הצפה)- מהם הדברים שאסור לוותר עליהם לפני שבוחרים את דירת החלומות וקופצים על הקניה?

העדר חובות ויורשים

הדבר הראשון והחשוב ביותר שיש לוודא לפני רכישת דירה ספציפית, הוא לפני הכל זהותו של המוכר. במיוחד אם מדובר בקבלן, בפרויקט בניה או אפילו במספר יורשים של אדם אחד, חשוב מאד להבהיר ביניכם מיהו האדם העומד מולכם, והאם אתם אכן עושים איתו את העסקה הסופית. מעבר לבירור זהותו של המוכר, יש לברר גם את "זהותה" של הדירה עצמה: דרך עורך דין לדיני מקרקעין, כמו עו"ד שי סולטן, ניתן לגלות בתוך זמן קצר את המידע המשפטי הרלוונטי לגבי הנכס: האם יש לו יורשים אחרים שאינכם יודעים עליהם, האם חלות עליו חובות כלשהן והאם הוא חלילה מיועד לעיקול. 

מחירי הדירות באזור

מעבר לבדיקה אודות טיב הסביבה של הנכס (בין אם מדובר בנכס למגורים ובין אם להשקעה), חשוב מאד לברר מהם מחירי הרכישה וההשכרה של הדירות בסביבתכם. בראש ובראשונה נסו להשיג מידע דומה אודות הדירות האחרות בבנין, וכן באותו הרחוב ולאחר מכן ברחובות שמסביבו. הבנה של טיב האזור תסייע לכם להתמקח על מחיר הדירה, וכן היא תסייע לכם בעתיד לקבוע את גובה מחירי השכירות במקרה של רכישת דירה להשקעה. 

תכלול ההוצאות ולוחות הזמנים 

במיוחד במקרה של לקיחת משכנתא (אך לא רק), חשוב להבין מהו סדר הגדול של סך ההוצאות שתידרשו לעמוד בהן. הרבה פעמים יש נטיה לחשב רק את המשכנתא עצמה ואת הביטוח הנלווה אליה, אך לא זוכרים לקחת בחשבון עוד שלל הוצאות אחרות כמו ייצוג על ידי עורך דין, חתימה על אישורים, ולקיחה בחשבון של הוצאות בלתי מתוכננות כמו במקרים של מחזור משכנתא או שיפוץ עתידי. לכן חשוב לתכנן את לוח הזמנים בטווח הקרוב והרחוק (ולא לפסוח על הוצאות שכבר ביצעתם במידה ויש כאלה), בכדי להיות בטוחים שאתם אכן יכולים לעמוד ברכישה ולהרוויח ממנה כפי שתכננתם.

כתוב/כתבי תגובה