המוסד לביטוח לאומי הוא אחד המוסדות הגרועים מבחינת יחסו למבוטחים אשר שילמו ממיטב כספם סכומים גבוהים לאורך שנים רבות, המבוטחים מקבלים יחס מחפיר כאשר הם מבקשים את הזכויות שלהם, קראו בהרחבה.
התנהלות מול המוסד לביטוח לאומי
אדם אשר מגיע לבדו לוועדות הרפואיות שאמורות לקבוע אחוזי נכות, מקבל יחס משפיל, לא מאמינים לא לדבריו ולא למסמכים שהוא מציג. התחושה היא נוראה במיוחד לאור העובדה שהאדם באמת אינו בריא ואי לכך מגיעה לו קצבת נכות באחוזים מסוימים שנקבעו בחוק.
לכן, יש להגיע לוועדות הללו עם עורך דין אשר מתמקצע בתחום זה, כמו למשל עורך דין ינון הדאיה. הוא זה שייצג את הלקוחות כיוון שהוא יודע להציג את הדברים כראוי בפני חברי הוועדה, בנחרצות ותוך הצגת אסמכתאות כמו מסמכים מבתי חולים, רופא משפחה וחוות דעת של מומחה ידוע שהוא אוטוריטה בתחום הרפואי הספציפי.
חברי הוועדה קוראים את המידע, בודקים את הלקוח ומשוחחים אתו ועם עורך הדין. לאחר כשבוע, שבועיים, הלקוח מקבל הודעה בדבר ההחלטה.
יש מקרים שבהם הוועדה קיבלה את התביעה ויש כאלו שלא, אך בכל מקרה אחוז ההיענות כאשר מגיעים עם עורך דין הוא הרבה יותר גבוה לעומת הגעה של המבוטח לבד. מעבר לכך גם אחוזי הנכות שהוועדה מאשרת, הם גבוהים יותר מהמקרים שבהם הוא היה מגיע לבד.
תביעה משפטית נגד המוסד לביטוח לאומי
כאשר הבקשה לקבלת קצבה בגובה הראוי נדחית, אין ברירה אלא להגיש תביעה משפטית. בתביעה זו עורך הדין מפרט את כל השתלשלות העניינים, מצרף אסמכתאות ממרכזים רפואיים וחוות דעת מומחה שמסמכיו קבילים בבית המשפט ועושה כל שניתן כדי לנצח. השופט בוחן את המידע המוגש לו משני הצדדים ומקבל את ההכרעה.