בעיית הפליטים העולמית אינה פוסחת על מדינת ישראל. למעשה, מדינת ישראל מכירה היטב בבעיה והיא אף חתומה על "האמנה הבינ"ל בדבר מעמדם של פליטים".
עם זאת, אחוז השוהים הבלתי חוקיים בישראל, אשר מקבלים מעמד של פליטים הוא אפסי לעומת מדינות אחרות בעולם.
מבקשי מקלט בעולם
פליטים ברחבי העולם מקבלים מעמד המאפשר להם לקבל הגנה מפני רדיפה, או סכנה מוחשית אחרת בארץ ממנה הגיעו. המעמד הזה מקנה להם אפשרות לחיות בכבוד, לעבוד באופן חוקי, לקבל גישה לשירותי בריאות, חינוך לילדיו ואף תעודה המאפשרת לו מעבר חוקי בין מדינות שונות בעולם, המחליפה את הדרכון.
כדי לקבל את המעמד הזה, מבקשי מקלט צריכים להגיע לישראל, להגיש בקשה מסודרת ולהמתין עד אשר מסיימים לערוך בירור בעניינם, כדי לוודא שהם אכן פליטים מבקשי מקלט ולא עבריינים, או טרוריסטים למשל.
מבקשי מקלט בישראל
בפועל, רוב מבקשי המקלט בישראל נשלחים על ידי הצבא בחזרה למדינה ממנה נמלטו, עוד בטרם הצליחו להיכנס לישראל. אלה שמצליחים להיכנס למדינה, נאלצים להמתין חודשים ארוכים במתקן הכליאה סהרונים, עד תום הבירור בעניינם וגם לאחר שהתברר כי הם אכן נמלטים מפני סכנת חיים במדינת המקור שלהם, נראה כי הגופים הרלוונטיים אינם ממהרים להעניק להם את המעמד החוקי המגיע להם, אלא מותירים אותם ללא מעמד חוקי, לחיות בישראל ללא זכויות אדם בסיסיות.
לסיכום
גם כאשר המצב נראה חסר תקווה, תמיד יש עוד משהו שניתן לעשות.
בעזרת סיוע משפטי מתאים אפשר לפנות לגורמים שונים כדי לספק למבקשי המקלט את הזכויות המגיעות להם ואפילו כדי להפוך על פיה החלטה על גירוש מבקשי מקלט מהמדינה.
צרו איתנו קשר למידע נוסף ויעוץ מקצועי ללא התחייבות: https://dsf-law.co.il