כיצד פועלים מול מערכת גדולה שכמות הבירוקרטיה שלה בלתי נגמרת? איך מתמודדים עם נכות שקרתה בזמן השירות הצבאי? וכיצד אפשר לקבל את הזכויות הסוציאליות של נכי צה"ל? היה כמה מילים על ההליך של המדינה והמוסד לביטוח לאומי, בכך שאתם נכי צה"ל:
על פי חוקי מדינת ישראל, מי שנפצע ונגרם לו נזק פיזי או נפשי בעקבות פעילות בשירות הצבאי, יוכל להיות מוכר על ידי המדינה כנכה צה"ל. נכי צה"ל זכאים למגוון קצבאות, תשלומים, פיצויים והטבות, שחשוב לקבלן כדי לשקם את החיים עד כמה שניתן.
> בדקו האם מגיע לכם פטור ממס הכנסה בגין נכות
חיילים בשירות צבאי סדיר, אנשי קבע, אנשי מילואים ועובדים בשירות המדינה, כמו משרד הבטחון, השב"כ וכולי זכאים להליכי שיקום מטעם המדינה ולאחר מכן בהכרה של המדינה באותם אנשים בהיותם נכי צה"ל על מנת שאלה יוכלו לקבל את הפיצוי המתאים לגודל הפגיעה.
כדי להתחיל בהליך הכרה כנכה צה"ל כדאי לפנות בתחילה לאגף השיקום של המדינה בו תוכלו להיבדק, לקבל אבחון, להשתקם ולאחר מכן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי לקבלת קצבת נכות. התהליך יעזור לבדוק האם חלה החמרה או שיפור במצב המטופל ולעזור להתאים את סכום הפיצויים והקצבאות שתקבלו מהמדינה.
כיום כל אדם יכול לבקש הכרה כנכה צה"ל בהתאם לרשימה שכוללת את כלל האנשים שמוגדרים כמשרתים בצה"ל, החל מאנשי קבע או חיילים סדירים, עד אנשים שמשרתים במשמר הכנסת. הסיבות לנכות לצעירנו מגוונות ורבות, וחשוב להשיג כמה שיותר מסמכים רפואיים שמוכיחים את הנכות, מספקים אבחון, ואסמכתא לצורך קבלת קצבה.
במידה ואינכם מצליחים לקבל את הזכויות שלכם, כדאי לפנות למשרד עורך דין נכי צהל מומחה בדיני נזיקין ותביעות נכות לנכי צה"ל, כך שהדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר.