ארנונה של בתי תוכנה – למה רשויות מקומיות מעוניינות בבתי תוכנה?

אחד ממקורות התקציב החשובים ביותר עבור רשויות מקומיות שונות, היא ארנונה. תשלום שנדרשים לשלם בעלי נכסים או מי שעושה בהם שימוש כששוכרים. הארנונה הוא מס שמשלמים פעם בחודשיים על שירותים שהרשות המקומית מספקת. 

בדרך כלל ארונה לבתי עסק היא הרבה יותר יקרה ומשמעותית מאשר ארנונה של בתי מגורים ולכן רשויות מקומיות מעוניינות למשוך אליהן כמה שיותר בתי עסק, שכן זה יכול לייצר להן הכנסה, בין אם זה דרך ארנונה ובין אם זה דרך מקורות אחרים. אחד מסוגי בתי העסק הפופולאריים ביותר הוא בית תוכנה. מדובר על נכס שמשרות חברות הייטק ובו הן מפתחות ומייצרות מוצרים שונים. 

כל רשות מקומית יכולה לחייב בתי תוכנה בארנונה על פי החלטתה ובכך למשוך אליהן כמה שיותר חברות, בין אם זה מהארץ ובין אם זה מחו"ל. מה שכן, לא פעם קיים ויכוח מה אפשר להגדיר כבית תוכנה. לנקודה הזאת נכנס עורך דין שמתמחה בנושא ארנונה של בתי תוכנה.

מה יכולה להיות המחלוקת?

המחלוקת בין רשויות מקומיות לבתי תוכנה יכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות. למשל, מה מוגדר בית תוכנה. היו מקרים בהם רשויות מקומיות טענו שהעסק איננו באמת בית תוכנה, בגלל האופן בו הוא התנהל וכן בגלל מה שהוא ייצר בפועל. לעומת זאת, לא פעם בית משפט דחה את הטענה הזאת, בין היתר בגלל שפיתוח תוכנה הוא חלק משרשרת של ייצור מוצר ועל כן צריך לראות את העסק כבית תוכנה לכל דבר. 

בסיכומו של דבר, מי שיכול לעזור בנושא זה הוא עורך דין שמתמחה בנושא של ארנונה. הוא יכול לבחון את המצב ואז לראות כיצד לפעול מול הרשות המקומית או בבית משפט. 

כתוב/כתבי תגובה