פסילת רישיון הינה צעד משמעותי שמתבצע מול נהג שביצע עבירות מסוימות. הפסילה עשויה להתבצע בבית המשפט אך גם קצין תנועה שתופס נהג שמבצע עבירת תנועה משמעותית מורשה לבצע את הפסילה. לאחר שבוצעה פסולה הנהג למעשה מוצא את עצמו בלי יכולת חוקית לנהוג. כלומר, הרישיון שבידו פסול ועליו להפקיד אותו במזכירות בית המשפט. משך זמן הפסילה משתנה ממקרה למקרה בהתאם לחומרת המעשה ולגורם בגינו פסלו את הרישיון. אבל תמיד יהיה על הנהג לעבור תקופה מסוימת בה הוא לא יורשה לנהוג.
עם כמה אלכוהול בדם מותר לנהוג? תשובה בקישור
עבירה של נהיגה בפסילה
ענישה של פסילה היא ענישה משמעותית שבהחלט עלולה לפגוע בנהג. הוא לפתע מגלה כי הוא לא יכול לנהוג ולהוביל את עצמו למחוז חפצו. דבר שעלול להעיק עליו. עצוב לגלות כי נהגים במצבים כאלו עלולים להוסיף חטא על פשע ולעלות לרכב ולנהוג כמו לא היה דבר. כמובן שפעולה כזו הינה חמורה על פי חוק. כי העובה שרישיונו של נהג נשלל מבציע על כך שהוא אכן ראוי לעונש ולהרתעה. ואילו הנהיגה בפסילה מוכיחה כי הוא לא הפנים את המסר ובכל זאת נוהג שלא כחוק.
האם עליו לשלם את המחיר כולו?
אבל חומרת המעשה לא תמיד מצדיקה את העונש ואת העמידה לדין של הנהג. כי לא תמיד הוא באמת חשב על החומרה של המעשה ותכנן לעשות צעד דרסטי. ובכל מקרה אפשר להקל מעונשו ולמצוא דרך להפחית מחומרתו. כיצד? בעזרת עורך דין תעבורה בכתבות זו. חשוב לפנות אל עורך דין תעבורה מקצועי ומומלץ אשר מכיר היטב את עבירות התנועה ואת העונשים המקובלים בענף. הוא יוכל לבחון את המקרה בצורה יסודית ולמצוא בו צדדים להקל מעל עונשו של הנהג שעומד לדין בגין נהיגה בפסילה.