אנחנו לא מרבים לחשוב בדרך כלל על השלב שמגיע אחרי המוות. שאלות חשובות כמו "איך יראה טקס ההלוויה של אדם קרוב?" או "מה צריך לארגן לקראת השבעה?" לרוב נדחקות לרגע האחרון מפני שזה בהחלט לא נושא שנחמד לדבר עליו בשיחות סלון. עם זאת זה ברור בהחלט שזה לא דבר שאפשר להימנע ממנו ולכן צריך להתחיל לחשוב על הדברים הללו ולהתחיל לחשוב על דברים חשובים נוספים כמו דרך הקבורה בה נהיה מעוניינים עבור אדם קורב שהולך לעולמו. על כן, הכנו סקירה קצרה של שיטות הקבורה הנפוצות בישראל.
קבורה משפחתית
בישראל ולמען האמת גם במקומות אחרים ברחבי העולם, יש רצון למשפחות הרבה פעמים להיקבר יחד ולהישאר קרובים גם אחרי המוות. לכן קיימת האפשרות הנוחה של רכישת מצבות משפחתיות, כאלה שמתאימות כמובן לזוגות. האופציות הן רכישה של שתי מצבות נפרדות תואמות או אפילו כאלו שמשלימות אחת את השנייה ויוצרות מעין מבנה שלם וישנה גם אופציה לרכוש מצבה משותפת שהיא בעצם אנדרטה אחת גדולה יותר שמתאימה לשני אנשים.
קבורת סנהדרין
זוהי למעשה שיטה קבורה בקומות על פי ההלכה היהודית. ניתן להקים עד חמישה קברים שנבנים אחד על השני והמנוח מוכנס אל מעין מיטה מיוחדת שנכנסת אל חלל ייעודי בקיר. לאחר טקס הקבורה ממלאים את החלל בעפר ומוסיפים מדף מיוחד עליו ניתן להניח נרות זיכרון או פרחים.
קבורה רמה
מעין שיטת הקבורה המאפשרת ליצור כמה מפלסים על מנת שניתן יהיה להכניס יותר קברים. משטח קבורה אחד בנוי על גבי רצפת בטון שעליה יש שכבת אפשר נכבדת ומתחת ניתן להוסיף מפלסים נוספים בהם ניתן להוסיף חלקות קבר.
קבורה על
שיטה ייחודית שגם היא עונה על כללי ההלכה היהודית המאפשרת חיסכון במקום. בשיטה הזו קוברים מראש את הנפטר הראשון בעומק מסוים ומעליו מניחים אבנים לסימון הנקראות אבני גולל. כאשר רוצים להוסיף נפטר, פשוט מזיזים את המצבה, חופרים עד לאבנים מבלי לפגוע חלילה בנפטר הראשון ומניחים את האדם השני.
אלו הן כמה מהשיטות הנפוצות והיותר מכורות לקבורה בישראל.