רשלנות רפואית – מה זה וכיצד בוחנים מקרה כזה?

רשלנות רפואית – מה זה וכיצד בוחנים מקרה כזה?

לא פעם, אנחנו שומעים אנשים מאיימים שהם יגישו תביעות כנגד רופאים על רשלנות רפואית. טענתם היא, שהטיפול שלהם לא הצליח ולכן הם מתכוונים להגיש תביעה שהטיפול נעשה באופן רשלני.

החוק מתיר אפשרות להגיש תביעה עקב רשלנות רפואית במקרים מסוימים, אך הוא גם מגדיר בצורה ברורה מהי רשלנות רפואית וכיצד היא נמדדת. לא כל מקרה בו טיפול רפואי לא מצליח, יכול להיחשב כרשלנות רפואית.

לקבלץ ייעוץ משפטים פנו אלינו עוד היום – עו"ד רשלנות רפואית.

המשמעות של רשלנות רפואית היא, טיפול רפואי שנעשה באופן לא סביר על פי אמות המידה המקובלות, תוך התנהלות רשלנית של הרופא, הצוות הרפואי מסביבו או אנשי המרפאה, המרכז הרפואי, באופן כללי, ובאופן שגרם נזק למטופל. על מנת להוכיח שהטיפול היה רשלני, יש לבחון אותו אל מול הטיפול הסביר, כפי שהוא מקובל בתחום, אך גם יש להוכיח שהטיפול אכן גרם נזק למטופל.

כיצד מגישים תביעה במקרה של רשלנות רפואית

אחרי שהצגנו מהי רשלנות רפואית, צריך להבין, ייתכן מאוד שהטיפול של הרופא היה לא נכון ואולי אפילו רשלני, אך זה לא אומר שהנזק אשר נגרם למטופל נוצר בגלל הטיפול ולא מסיבות אחרות. יחד עם זאת, יכולה להיות גם אופציה אחרת, כלומר, הטיפול הרשלני גרם נזק אך בטווח של זמן מסוים, כלומר הוא לא נראה באופן מיידי. לכן גם תביעות מסוג זה, בנויות אחרות מבחינת התיישנות התהליך.

הגשת תביעה מתבצעת על ידי עורכי דין שמתמחים בתחום, אחרי שהם בוחנים את המקרה, מקבלים את כל המסמכים שקשורים אליו, מצליחים להוכיח שאכן הרופא פעל ברשלנות, גם ביחס לסוג הטיפול הסביר, וכן מוכיחים שנגרם נזק למטופל כתוצאה מסוג הטיפול שהוא קיבל, ואלמלא טיפול זה, הרי שהנזק לא היה נגרם.

צרו קשר לייעוץ ראשוני – עו"ד כפיר דיין דובב.

כתוב/כתבי תגובה